Resim, çocuğun kendi duygu ve düşüncelerinin bir ürünü olduğu için çok önemlidir. Çocuk resmi, çocuğun zihinsel ve duyumsal gelişim evrelerine bağlı olarak onun iç dünyasındaki gizli duygularını yansıtır, yaşanmış bir deneyimini anlatır. Başka bir deyişle resim yapma çocuğa kendisini ifade etme olanağı sağlar. Son dönemlerde psikiyatriste ve psikoloğa yönlendirilen mülteci çocukların mutsuzluk, depresyon gibi nedenlerden dolayı ilaç kullanımında artış olduğu gözlenmektedir. Bu gözlemlerden yola çıkarak, Küçükçekmece Belediyesi işbirliğiyle, Küçükçekmece’de ikamet eden mülteci ve ev sahibi topluluktan çocuklar ile “Resim Analizi Etkinliği” düzenlendi.
WALD Küçükçekmece Sosyal Koruma Masası önderliğinde düzenlenen etkinlik ile çocukların gelişimlerinin çok yönlü olarak değerlendirilmesinde, çizdiği resimlerin önemine dikkat çekmeyi, bu süreçte çocuğun çizdiklerinin, kullandığı renklerin ve anlattıklarının ne anlama geldiğinin yorumlanmasını; çocukların paylaşımlarda bulunmalarını hedefleyen projelerle çocukların güçlendirilmesini amaçlamaktayız. Küçükçekmece Belediyesi Sosyal Koruma Masası uzman psikoloğu ve tercümanı eşliğinde düzenlenen etkinlik, Maltepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gülçin Karadeniz tarafından verildi ve çocuklardan “Aile Resmi” çizmeleri istendi. Çocukların çizdikleri resimler Gülçin Karadeniz ve uzman psikologlar tarafından değerlendirildi ve yapılan değerlendirmeler hakkında çocukların ebeveynlerini bilgilendirmek amacıyla, her bir ebeveyn ile ayrı ayrı görüşmeler yapıldı.
Bu etkinlik ile çocuklar arzu ve hayallerini kâğıda yansıtma imkânı bularak bilinçaltlarında yatan korku ve endişe gibi duyguları resim aracılığıyla anlatmış oldular.