Çocukluk çağında kazanılan sağlıklı beslenme alışkanlıkları, hayatın sonraki dönemlerini etkileyerek ileriki yaşlarda ortaya çıkabilecek sorunları önlemede önemli rol oynamaktadır. Yapılan araştırmalarda, yetersiz ve dengesiz beslenen öğrencilerin dikkat sürelerinin kısaldığı, algılamalarının azaldığı, öğrenmede güçlük ve davranış bozuklukları çektikleri, okulda devamsızlık sürelerinin uzadığı ve okul başarılarının düşük olduğu ortaya konmuştur.
WALD olarak, 7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. İlk olarak, Sultangazi Sosyal Koruma Masası önderliğinde, okul öncesi ve okul çağı dönemdeki çocukların beslenmesinde yapılan yanlışların tespit edilmesi ve sağlıklı büyümenin sağlanabilmesi için yeterli ve dengeli beslenmenin mevcut koşullarda nasıl yapılacağı konusunda ebeveynlerin bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla “Çocuklarda Sağlıklı Beslenme Eğitimi” düzenlendi. Eğitimde; ebeveynlere çocukların sağlıklı, aktif ve daha üretken bir yaşam sürmeleri için sağlıklı beslenme ve yaşam önerileri paylaşıldı. Çocukların bu dönemde düzenli olarak yaptığı etkinliklerin, sağlıklı bir fizik yapısının gelişmesini sağlarken; ileriki dönemde, sağlıklı beslenme ile birlikte birçok kronik hastalığın oluşma riskini de azalttığı yönünde verildi.
Sığınmacı ve mülteci kadınlar ise; beslenme bozuklukları, solunum yolu enfeksiyonları, fiziksel ve cinsel şiddet, istenmeyen gebelikler, riskli gebelikler, düşükler, doğum komplikasyonları, kronik hastalıkların komplikasyonları, sosyal dışlanma, depresyon, kaygı bozuklukları, uyku bozuklukları, post-travmatik stres bozukluğu gibi sorunlarla karşılaşmaktadırlar. Bununla birlikte, özellikle mülteci kadınlar bu alandaki hizmetlere erişimde geldikleri ülkenin sağlık çalışanlarının bu grupların gereksinimleri konusunda farkındalığının ve deneyiminin az olması, dil engeli, kültürel engeller, sağlık hizmeti ile ilgili farkındalığın düşük olması, hizmetlerin ücretli olması, kimliğini ispatlayamamak, idari ve yasal engeller gibi sorunlar da yaşamaktadırlar.
Bu doğrultuda Şişli, Sancaktepe, Kâğıthane ve Beylikdüzü Sosyal Koruma Masaları tarafından, kadınlarda üreme sağlığı hakkında bilgilendirme çalışmaları düzenlendi. Üreme sağlığı, fonksiyonları ve işleyiş süreci ile ilgili, sadece hastalık ve sakatlığın olmaması değil, tüm bunlara ilişkin fiziksel, mental ve sosyal yönden bütünüyle iyi olma durumudur. Özellikle mülteci kadınların gebelikten korunma, doğum öncesi- doğum ve doğum sonrası bakım, vitamin ve mineral eksiklikleri, istenmeyen gebelik, düşük, doğum komplikasyonları gibi üreme sağlığı ve aile planlaması konularında yetersiz bilgiye sahip oldukları gözlemlenmektedir.
Mülteci ve yerel halktan kadınların katılım sağladığı etkinlikler WALD uzman psikolog ve tercümanları aracılığı ile düzenlendi. Soru ve cevaplar ile interaktif bir şekilde ilerleyen çalışma, katılımcıların kendi hayatlarında karşılaştıkları sorunları anlatmasının ardından, düzenlenen çay sohbeti ile son buldu.