Tarihler boyu sanat bir ifade aracı olarak önem kazanmıştır. Bilimsel araştırmalar bir sanat dalıyla uğraşmanın kişinin fizyolojisini, genel tutumunu ve ruh halini değiştirdiğini gösteriyor. Sanat; aynı zamanda sıradan yaşantımızı dokunma, görme, işitme düşünme aracılığıyla farklı şekillerde anlama ve ifade etme olanağı sunmaktadır.
Ruhsal bozuklukların, kişinin gizli kalmış yeteneğine göre, kimi zaman resimle, kimi zaman müzikle, kimi zaman da tiyatro yoluyla düzeltilmesi üzerine çalışmak gerektiği düşüncesiyle, 4 Nisan 2019 tarihinde, Dünya Doktorları Derneği (DDD) iş birliği ile “Sanat Atölyesi” etkinliği düzenlendi. Sanatın iyileştirici gücünden yola çıkarak planlanan etkinliğin amacı; Bağcılar bölgesinde yaşayan mülteci çocuklar ve annelerinin ruhsal anlamda iyileşmesi, bireyin hem kendi potansiyelinin farkında olma, hem de başka bireylerle bir arada olma kapasitesini geliştirerek, ilişkilerinin gelişmesine katkıda bulunmaktır.
Çalışma grubunun kendini tanıtması ile başlayan etkinlik, yapılabilecek sanat etkinliklerinin anlatılması ile devam etti ve önceki etkinliklerde yapılan el işleri katılımcılara örnek olarak sunuldu. Etkinlikler toplamda 8 hafta sürdü.