GİRİŞİMCİ KADINLARIN DESTEKLENMESİ PROJESİNE ALTIN KÜRE ÖDÜLÜ
Şehirlerin ve yerleşim birimlerinin kapsayıcı, güvenli ve sürdürülebilir hale getirilmesi konusunda Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı (WALD) olarak iş birliklerimizi geliştiriyoruz. Kentleşmenin kalkınma üzerindeki dönüştürücü etkisinin ortaya konması ve küresel değişimin şehir yöneticileri tarafından tabandan başlayarak benimsenmesi konusunda gerekli adımları atmaya devam ediyoruz.
Bu bağlamda, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ve Gaziosmanpaşa Belediyesi iş birliği kapsamında hayata geçirilen “Yenilikçi Girişimci Kadınların Desteklenmesi Projesi” ile kadınlara kendilerini geliştirme ve üretici kimliklerini keşfetme fırsatı da tanınmış oldu. Alanında uzman eğitimciler, oluşturulan mutfak ve dikiş atölyelerinde mülteci ve yerel halktan kadınlara uygulamalı eğitimler verdi. Bu kapsamda kursiyerler; organik reçel, erişte ve yıkanabilir tasarım kumaş maske üretimini gerçekleştirdiler. Katılımcılar, ürettikleri ürünleri satışa sunarak kendileri için Pazar oluşturdukları gibi aynı zamanda da aile bütçelerine katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadılar.
Faydalanıcılarının ürettikleri maskelerin ön yüz süslemelerinde Türk danteli, geleneksel el sanatları işlemeleri ve doğal taşlar kullanılmış olup, “Tasarım Kumaş Maske” çalışması Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği (IPRA) tarafından düzenlenen ve dünyanın en prestijli ödülleri arasında gösterilen Golden Worlds Awards’tan ödülüne layık görüldü. Girişimci Kadınların Desteklenmesi projesinin bir çıktısı olan “Tasarım Kumaş Maske” çalışması bu alanda Altın Küre Ödülü’nü kazandı.