"Göçün Getirdiği Lezzet Haritası"
Çalışmalarımızın daha kapsayıcı ve sürdürülebilir olmasına önem veriyoruz. Üniversiteler ile iş birliklerimizi geliştiriyor, yeni projeler üretiyoruz. Bu çerçevede, WALD Akademi Direktörü Hülya Alper ve Proje Koordinatörü Nuriye Niğdelioğlu Happani; Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İlkay Gök’e ziyarette bulundu.
Ziyarette, İstanbul Okan Üniversitesi ve WALD arasında Gastronomi, Girişimcilik, İklim Değişikliği ve Çevre, Kültür-Sanat, Mentör - Mentilik alanlarında yapılabilecek ortak çalışmalar değerlendirildi. Bu çerçevede, iş birliklerinin ilk adımı olarak, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ortaklığıyla yürütmüş olduğumuz Sosyal Koruma Projesi kapsamında Pendik Belediyesi ile gerçekleştirdiğimiz “Göçün Getirdiği Lezzet Haritası Yemek Yarışması"nı, bu yıl İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü'nün ev sahipliğinde gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu etkinlik ile ortak yaşam öğeleri ve kültürel zenginliğin en sağlıklı şekilde paylaşıldığı sürdürülebilir bir toplumsal hayata katkıda bulunulması amaçlanmıştır. Etkinliğe Pendik ilçesinde yaşayan farklı kültürlerden kadınların katılımı hem yemek lezzetlerini yarıştıracak hem de toplumsal barışın güçlendirilmesine katkı sağlayacaktır.